Стабільний інтернет без електроенергії в Одесі – схеми підключень від Infomir

25.12.2022

Терористичні дії держави-агресора призводять до масштабних відключень електроенергії по всій країні. Особливо страждає від нестачі електропостачання південний регіон України. То чи можливо в таких умовах отримувати важливий для нас доступ до інтернету без електроенергії в Одесі? Розв’язати цю проблему допоможуть технології GPON, FTTB та FTTH.

За останній місяць, через цю ситуацію, ми обладнали серверні оптичні вузлові станції додатковими акумуляторами та джерелами живлення які тримають від 3 до 12 годин. Постійний процес закупівель та модернізації мережі не припиняється і надалі.

Звертаємо увагу, що їх можливо заряджати тільки від генераторів або центрального електропостачання. Тому під час довгого відключення електроенергії – ми втратимо можливість надання послуг.

Крім того, ми часто виконуємо поточний ремонт абонентської мережі та модернізацію мережі, щоб забезпечити стале надання послуг.

З 21 листопада наша компанія почала приймати та виконувати заявки на підключення інтернету з оптоволокном, який би працював енергонезалежно від наявності централізованого у будинках. Велика кількість абонентів вже підключена, але кількість бажаючих зростає прямо пропорційно тривалості відключень.

 

Всі схеми підключень інтернету в Одесі без світла від Infomir


Звертаємось до вас з інформацією, щодо варіантів підключення автономного живлення у ваших квартирах задля забезпечення доступу до Інтернету при відключенні централізованої електроенергії.

При наявності у вас акумуляторної батареї та необхідних перехідників для підключення встановленого клієнтського обладнання, можливі такі варіанти:

1. Роутер+медіаконвертор

2. Роутер+комутатор FESW

3. Роутер+оптичний термінал GPON-ONU

4. Роутер+POE-адаптер

 Для існуючих абонентів – Інтернет без світла буде працювати, якщо ви забезпечите необхідне живлення та виконаєте підключення, згідно рекомендацій у таблиці та на схемах.

Особливу увагу приділяємо варіантам з пристроям, де потрібне живлення 48V на боці абонента, виділені жовтим.

 

Варіанти підключень оптоволокна в Infomir

інтернет оптоволокно

 

підключення інтернету в Одесі без світла

 

Нижче, більш детально розберемось про підключення швидкісного інтернету PON у квартиру

 

Стосовно строків і черги підключення швидкісного інтернету в Одесі для багатоповерхівок:

1. Подача в будинок сигналу PON займає 2-5 днів, в залежності від наявності вільних волокон, відстані будинку від PON-мереж, складності монтажу тощо.
2. Монтаж будинкової (вертикальної) мережі займає від 2 до 10 днів. Впливає кількість під’їздів, можливість прокладання нових кабелів по горищу/підвалу, кількість стояків у під’їздах, завантаженість каналів, наявність доступу в під’їзд, до стояка на сходових площадках, в підвал/горище, т.і.
3. Підключення квартир – як правило починається одразу, після узгодження дати з клієнтом. Для прискорення монтажу, дотримуйтесь узгодженої дати монтажу, завчасно отримайте доступи до стояка/горища/підвалу, узгодьте з ОСББ можливість нових ліній.
4. Пріоритетно наші бригади постійно зайняті ще регулярними, аварійно/експлуатаційними роботами, та обслуговуванням приватного сектору. Тому, під впливом цього фактору, ми можемо переносити срок монтажу.
5. Найголовніше – відключення електроенергії дуже уповільнює всі роботи, забезпечення роботи центральних вузлів наш найбільший пріоритет, якщо не будуть працювати ключові вузли, у жодного абонента міста/селища, району наш інтернет працювати не буде. Саме тому, під час жорстких відключень, всі сили ідуть не на включення абонентів, а на підтримання роботи головних магістралей та вузлів.

 

Стараємось забезпечити усіх абонентів хорошим доступом до інтернету, навіть під час екстрених ситуацій, тому час на підключення нових клієнтів може змінюватись. Просимо віднестись до цього з розумінням, щоб ми могли якісно виконати наші домовленості, навіть у стані війни.

Дякуємо, та тримаємось разом до перемоги!