5 найкращих каналів новин світу

03.06.2022

У сучасному світі людство просто не може перебувати поза інформаційним полем — останні новини доступні навіть на екранах маленьких портативних гаджетів.

Одним із найпопулярніших каналів отримання інформації був, є і напевно ще довгий час буде телебачення. Саме завдяки ТБ ми отримуємо оперативну інформацію, а як казав відомий німецький банкір Натан Ротшильд “Хто володіє інформацією – той володіє світом”.

Отже, хто ж входить до п’ятірки багатих, відомих та популярних “володарів світу”?

 

BBC

У 1922 році в Лондоні з’явилася невелика радіомовна компанія. Хто б міг подумати, що через століття британська мовленнєва корпорація перетвориться на справжнісінького комунікаційного гіганта. Мовний арсенал BBC складається з найбільшого набору передач, а студії знаходяться по всьому світу і транслюють новини багатьма мовами, навіть українською.

BBC News — Википедия

 

CNN

Американський кабельний та супутниковий телевізійний канал, штаб-квартира – Атланта. Заснований у 1980 році як перший 24-годинний канал новин. Зараз CNN це кілька десятків кабельних каналів новин, інтернет-сайти, радіостудії та закордонні бюро по всьому світу.

Джерела CNN: США навмисно «нагнітають» на тему російського вторгнення, щоб зірвати плани Кремля - Детектор медіа.

 

Deutsche Welle

Німецький інформаційно-новинний телеканал з 1992 року висвітлює події не лише у Німеччині, а й на всій європейській території. Штаб-квартира знаходиться в місті Бонн.

Формат каналу визначений широким спектром блоків новин, що включають соціальні, культурні, інформаційно-розважальні, політичні огляди.

Доповнюють мовлення програми публіцистичного характеру — тележурнали, корисні сюжети, різні шоу, у яких порушено теми європейської культури, моди, спорту, фінансів, автомобілів, подорожей тощо.

Deutsche Welle

 

 

EuroNews

Європейський цілодобовий телеканал EuroNews, заснований у 1993 році, вирізняється новаторським підходом до мережі мовлення в галузі інформаційних програм, представлених об’єктивним поглядом на найактуальніші події.

Телекомпанія зі штаб-квартирою в Ліоні (Франція) є одним зі світових лідерів медіа-простору, надає численним телеглядачам різноманітний і багатий контент на новини, який транслюється різними мовами.

Телевізійна сітка мовлення наповнена програмами, що висвітлюють практично всі сфери життєдіяльності сучасного суспільства.

Нацрада знайшла пропаганду у російськомовній версії Euronews і закликає її зупинити - Детектор медіа.

 

Al Jazeera

Новинний канал зі штаб-квартирою в Досі (Катар) спеціалізується на подачі важливої ​​інформації про події міжнародного життя англійською та арабською мовами.

Новому амбітному телевізійному проекту (створений у 1996 році) є, що запропонувати: 24-годинне мовлення, з яких 14 годин новин у прямому ефірі, а також якісні високобюджетні фільми, присвячені актуальним проблемам світу та ексклюзивні репортажі з усіх точок планети.

Політика каналу — якнайменше програм, записаних у студії та більше репортажів з місця подій. Відмінна риса Al Jazeera – всього 6 хвилин рекламних заставок за годину мовлення.

Радио Al Jazeera English — слушать онлайн Доха 101.7 FM Катар